Publikavimo data: 2024-04-28
Lašišos ir krapų blyneliai
Blynų dienai iškepkite plonų blynų, į tešlą įmaišydami krapų. Krapų blyneliai su lašiša - puikus sotų pusryčių pasirinkimas.
Žingsnis 1
Į persijotus miltus suberkite druską, cukrų ir kepimo miltelius. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Į sausą mišinį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir augalinį aliejų. Įdėkite smulkintų krapų. Keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Plaktuvu arba mikseriu nedideliu greičiu išminkykite tešlą iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Į keptuvę dalimis pilkite tešlą. Kepkite storus blynus po 1,5-2 min. iš kiekvienos pusės, kol taps auksiniai.
Žingsnis 5
Blynus aptepkite plonu lydyto sūrio sluoksniu. Ant viršaus dėkite lašišos griežinėlius. Jei norite, pabarstykite lašišą šviežiomis žolelėmis.
Žingsnis 6
Kiekvieną blyną susukite į glaudų ritinėlį, perkelkite į šaldytuvą ir palikite valandai sustingti.
Kategorijos