Lašišos kepsnys orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Lašišos kepsnys orkaitėje

Orkaitėje keptas lašišos kepsnys bus paruoštas per pusvalandį. Patiekalo gaminimas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių, tačiau būtina laikytis kai kurių rekomendacijų. Sėkmės pagrindas - kokybiška žuvis. Lašišos kepsnys turi kvepėti šviežia žuvimi su lengvomis jūros natomis. Mėsa turėtų būti švelniai koralinė, be sodrios spalvos dėmių, su plonomis riebalų gyslomis prie odos. Lašiša nemėgsta sudėtingų padažų ir prieskonių puokštės, nes jie gali užgožti natūralų jos skonį ir aromatą.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
140 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lašišos kepsnys orkaitėje Žingsnis 1
Paruoškite lašišos kepsnius kepimui. Sumaišykite žaliuosius svogūnus su citrinos sultimis, sudėkite žuvies gabalėlius į formą, paskleiskite svogūnų mišinį vieną šalia kito. Žuvį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 2

Lašišos kepsnys orkaitėje Žingsnis 2
Iškepkite kepsnius. Įdėkite formą į orkaitę 20 minučių. Praėjus šiam laikui žuvį išimkite, aptepkite paviršių grietine, apibarstykite citrinos žievele ir džiovintais krapais. Kepkite dar 5-7 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos