Publikavimo data: 2024-06-08
Lašišos kepsnys orkaitėje
Orkaitėje keptas lašišos kepsnys bus paruoštas per pusvalandį. Patiekalo gaminimas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių, tačiau būtina laikytis kai kurių rekomendacijų. Sėkmės pagrindas - kokybiška žuvis. Lašišos kepsnys turi kvepėti šviežia žuvimi su lengvomis jūros natomis. Mėsa turėtų būti švelniai koralinė, be sodrios spalvos dėmių, su plonomis riebalų gyslomis prie odos. Lašiša nemėgsta sudėtingų padažų ir prieskonių puokštės, nes jie gali užgožti natūralų jos skonį ir aromatą.
Žingsnis 1
Paruoškite lašišos kepsnius kepimui. Sumaišykite žaliuosius svogūnus su citrinos sultimis, sudėkite žuvies gabalėlius į formą, paskleiskite svogūnų mišinį vieną šalia kito. Žuvį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Iškepkite kepsnius. Įdėkite formą į orkaitę 20 minučių. Praėjus šiam laikui žuvį išimkite, aptepkite paviršių grietine, apibarstykite citrinos žievele ir džiovintais krapais. Kepkite dar 5-7 minutes.
Kategorijos