Publikavimo data: 2024-06-15
Lašišos mėsos kukuliai
Išgirdę žodį "mėsos kukuliai", įsivaizduojame mėsos kukulius su padažu. Bet ką daryti, jei gaminate žuvies kukulius? Sultingi, švelnūs žuvies kukuliai puikiai tinka prie bulvių košės ar ryžių. Lašiša turi daug makro- ir mikroelementų, vitaminų A ir D. Taip pat omega 6 ir omega 3 riebalų rūgščių. Suvalgę vos 100 g lašišos mėsos, organizmui suteiksite pusę dienos baltymų porcijos.
Žingsnis 1
Lašišos filė supjaustykite mažais kubeliais. Išimkite visus kaulus.
Žingsnis 2
Bulves sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite bulves, žuvį, smulkiai supjaustytą svogūną. Įdėkite prieskonių, druskos ir 1 žalią kiaušinį. Sumaišykite mėsos kukulius ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 4
Suformuokite mėsos kukulius ir iš visų pusių apvoliokite juos džiūvėsėliuose.
Žingsnis 5
Įkaitinkite aukštą keptuvę arba katilą su dideliu kiekiu augalinio aliejaus (aliejus turi visiškai padengti mėsos kukulius). Kepkite mėsos kukulius 5-7 minutes.
Žingsnis 6
Sudėkite mėsos kukulius ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų aliejaus perteklius. Kukuliai paruošti, mėgaukitės!
Kategorijos