Publikavimo data: 2024-06-08
Lazanija daugiafunkcinėje keptuvėje
Lazanija yra visame pasaulyje žinomas itališkas patiekalas. Klasikinės formos produktas yra stačiakampio arba kvadrato formos, sudarytas iš tešlos, mėsos įdaro, bešamelio padažo ir parmezano sūrio sluoksnių. Patiekalas gaminamas įvairiais būdais. Paprastai lazanija kepama orkaitėje, tačiau yra ir daugiafunkcinės keptuvės variantų. Norėdami kuo labiau sutrumpinti laiką, galite imti paruoštus tešlos lakštus. Tinka bet koks įdaras, o kad skonis būtų sodresnis, galima įdėti svogūnų, morkų ir pomidorų pastos.
Žingsnis 1
Paruoškite bešamelio padažą. Puode ištirpinkite sviestą, plona srovele supilkite miltus ir nuolat maišydami virkite minutę. Mišinys turėtų pradėti burbuliuoti. Nuimkite nuo ugnies, nuolat maišydami, dalimis supilkite pieną. Grįžkite puodą ant ugnies ir nuolat maišydami virkite apie 5 minutes, kol padažas sutirštės. Sudėkite sūrį, muskatą, druską ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite svogūnus ir morkas ir kepkite 3-4 minutes. Sudėkite faršą ir retkarčiais pamaišydami kepkite, kol faršas iškeps 7-10 minučių. Sudėkite pomidorų pastą, pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite. Kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Sudėkite lazaniją. Ištepkite multicookerio dubenį augaliniu aliejumi, ant dugno dėkite lazanijos lakštą, išsikišusius kraštus galite nupjauti. Ant viršaus užtepkite sluoksnį įdaro ir aptepkite padažu. Procedūrą kartokite, kol neliks lakštų ir įdaro. Viršutinis sluoksnis turėtų būti padažu išteptas lazanijos lakštas. Perjunkite daugiafunkcinę keptuvę į režimą "Kepti", uždarykite dangtį ir kepkite apie 1 valandą.
Kategorijos