Publikavimo data: 2024-03-27
Lazanija su Bolonijos padažu
Lazanija yra skanus tradicinės italų virtuvės patiekalas. Šiandien lazanija populiari visame pasaulyje. Lazanijos lakštai gaminami iš tų pačių miltų kaip ir makaronai, todėl kai kuriuose receptuose juos reikia išvirti prieš gaminant patį patiekalą. Pagrindiniai recepto ingredientai yra mėsos Bolonijos padažas ir bešamelio pieno padažas.
Žingsnis 1
Sūrį smulkiai sutarkuokite sūrio tarka.
Žingsnis 2
Užvirinkite vandenį lazanijos lakštams. Pagal skonį įberkite druskos.
Žingsnis 3
Į verdantį vandenį suberkite lazanijos lakštus.
Žingsnis 4
Lazanijos lakštus virkite 3-4 minutes, vadovaudamiesi ant pakuotės pateiktais nurodymais.
Žingsnis 5
Į kepimo indą sudėkite pirmąjį sluoksnį iš dviejų lazanijos lakštų.
Žingsnis 6
Ant lazanijos lakštų užtepkite sluoksnį Bolonijos padažo.
Žingsnis 7
Bolonijos sluoksnį apibarstykite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 8
Užtepkite sluoksnį bešamelio padažo.
Žingsnis 9
Ant bešamelio padažo sudėkite sluoksnį likusių lazanijos lakštų.
Žingsnis 10
Sluoksnius pakartokite dar kartą.
Žingsnis 11
Kepkite lazaniją įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.
Žingsnis 12
Supjaustykite lazaniją porcijomis, sudėkite į lėkštes ir patiekite karštą. Gero apetito!
Kategorijos