Lazanija su Bolonijos padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Lazanija su Bolonijos padažu

Lazanija yra skanus tradicinės italų virtuvės patiekalas. Šiandien lazanija populiari visame pasaulyje. Lazanijos lakštai gaminami iš tų pačių miltų kaip ir makaronai, todėl kai kuriuose receptuose juos reikia išvirti prieš gaminant patį patiekalą. Pagrindiniai recepto ingredientai yra mėsos Bolonijos padažas ir bešamelio pieno padažas.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
244 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
16 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.85/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lazanija su Bolonijos padažu Žingsnis 1
Sūrį smulkiai sutarkuokite sūrio tarka.

Žingsnis 2

Lazanija su Bolonijos padažu Žingsnis 2
Užvirinkite vandenį lazanijos lakštams. Pagal skonį įberkite druskos.

Žingsnis 3

Lazanija su Bolonijos padažu Žingsnis 3
Į verdantį vandenį suberkite lazanijos lakštus.

Žingsnis 4

Lazanija su Bolonijos padažu Žingsnis 4
Lazanijos lakštus virkite 3-4 minutes, vadovaudamiesi ant pakuotės pateiktais nurodymais.

Žingsnis 5

Lazanija su Bolonijos padažu Žingsnis 5
Į kepimo indą sudėkite pirmąjį sluoksnį iš dviejų lazanijos lakštų.

Žingsnis 6

Lazanija su Bolonijos padažu Žingsnis 6
Ant lazanijos lakštų užtepkite sluoksnį Bolonijos padažo.

Žingsnis 7

Lazanija su Bolonijos padažu Žingsnis 7
Bolonijos sluoksnį apibarstykite tarkuotu sūriu.

Žingsnis 8

Lazanija su Bolonijos padažu Žingsnis 8
Užtepkite sluoksnį bešamelio padažo.

Žingsnis 9

Lazanija su Bolonijos padažu Žingsnis 9
Ant bešamelio padažo sudėkite sluoksnį likusių lazanijos lakštų.

Žingsnis 10

Lazanija su Bolonijos padažu Žingsnis 10
Sluoksnius pakartokite dar kartą.

Žingsnis 11

Lazanija su Bolonijos padažu Žingsnis 11
Kepkite lazaniją įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.

Žingsnis 12

Lazanija su Bolonijos padažu Žingsnis 12
Supjaustykite lazaniją porcijomis, sudėkite į lėkštes ir patiekite karštą. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos