Publikavimo data: 2024-04-14
Lazanija su grietinėle
Į klasikinės itališkos lazanijos receptą įeina bešamelio padažas. Tačiau jei neturite laiko jam paruošti, galite pasigaminti kreminę lazaniją. Nuo tradicinės lazanijos ji skiriasi tik tuo, kad vietoj padažo naudojama grietinėlė. Įsigykite lazanijos lakštus, kurių nereikia virti, nes tai gerokai sutrumpins gaminimo laiką. Kreminės lazanijos gamybai geriausia naudoti jautienos faršą, tačiau galite naudoti jautienos ir kiaulienos mišinį.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir pakepinkite svogūną, kol paruduos. Į svogūnus sudėkite maltą mėsą, druską ir pipirus. Maišykite ir kepkite, kol pradės garuoti skystis. Supilkite pomidorų padažą, išmaišykite ir palaikykite ant ugnies 2 minutes nuo užvirimo. Iš viso kiekio nupilkite 8 valgomuosius šaukštus grietinėlės. 2/3 viso kiekio sūrio sumaišykite su likusia grietinėle.
Žingsnis 2
Iškepkite lazaniją. Paimkite gilią stačiakampę formą. Ant dugno supilkite 4 valgomuosius šaukštus grietinėlės. Ant lazanijos lakšto sudėkite maltą mėsą ir pomidorų padažą, įdėkite porą šaukštų kreminio sūrio. Tada uždėkite lazanijos lakštą ir pakartokite sluoksnius: faršo ir grietinėlės sūrio. Kartokite, kol baigsis lakštai. Ant viršutinio lazanijos lakšto užpilkite 4 šaukštus grietinėlės, pabarstykite likusiu sūriu. Kepkite lazaniją 35-40 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos