Publikavimo data: 2024-05-26
Lazanija su malta mėsa
Visame pasaulyje žinomas bešamelio padažas pavadintas prancūzų didiko Louis de Béchamel garbei. Vienas iš garsiausių patiekalų, kuriems gaminti naudojamas prancūziškas grietinėlės padažas, yra lazanija. Lazanijos sluoksniai paprastai gaminami iš plokščių arba rievėtų makaronų. Pietų Italijoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose populiarūs rievėti makaronai, o Šiaurės Italijoje lazanija gaminama iš plokščių lakštų. Tačiau yra ir trečias, trečias lazanijos variantas - spagečiai.
Žingsnis 1
Apkepkite faršą. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, tada pakepinkite svogūną, česnaką ir grybus. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės, tada sudėkite maltą mėsą, druską, pipirus, pomidorų pastą ir troškinkite uždengę dangčiu 10-15 min.
Žingsnis 2
Išvirkite spagečius. Užvirkite pasūdytą vandenį ir 1-2 minutes pavirkite spagečius.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Miltus supilkite į puodą, lengvai pakepinkite ir sudėkite sviestą. Kai sviestas ištirps ir mišinys taps vientisas, supilkite pieną, kaskart gerai išmaišydami. Padažą virkite, kol jis taps skystos grietinės konsistencijos.
Žingsnis 4
Sudėkite lazaniją. Kepimo indo dugną ištepkite padažu, sudėkite spagečių sluoksnį, tada - maltos mėsos. Tada dar vieną sluoksnį spagečių ir sluoksnį maltos mėsos. Kartokite, kol nebeliks maltos mėsos. Paskutinį faršo sluoksnį užpilkite padažu ir pabarstykite sūriu. Kepkite lazaniją 200 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
Kategorijos