Publikavimo data: 2024-02-04
Lazanija su malta mėsa ir daržovėmis receptas
Bazilikų ir naminės pomidorų pastos kvapas, sultinga malta mėsa, šviežios daržovės, apetitą žadinantys lazanijos lakštai - tai tradicinis itališkas derinys. Sukurkite Italiją namuose :)
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite daržoves. Smulkiai sutarkuokite sūrį ir įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Sudėkite smulkintą česnaką ir tarkuotas morkas, tada sudėkite maltą mėsą. Kepkite ant vidutinės ugnies, maišydami, kad neliktų gumulėlių. Smulkiais kubeliais supjaustykite saliero stiebą ir pipirus ir sudėkite į mėsą.
Žingsnis 3
Viską gerai išmaišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.
Žingsnis 4
Paruoškite bešamelio padažą: puode ištirpinkite sviestą, supilkite miltus ir šiek tiek pašildykite. Plona srovele supilkite pieną ir įberkite žiupsnelį druskos. Nuimkite nuo ugnies, kai tik padažas sutirštės.
Žingsnis 5
Sudėkite lazaniją: ant karščiui atsparaus indo dugno sudėkite sausus lazanijos lakštus. Užtepkite šiek tiek mėsos įdaro, apšlakstykite padažu ir pabarstykite tarkuota mocarela. Procedūrą pakartokite kitiems sluoksniams.
Žingsnis 6
Viršų kruopščiai aptepkite padažu ir pabarstykite sūriu. Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 35-45 min.
Žingsnis 7
Supjaustykite paruoštą lazaniją porcijomis ir patiekite.
Kategorijos