Publikavimo data: 2024-04-14
Lazanija su mėsa
Mėsos lazanija - skanus ir sotus itališkos virtuvės patiekalas. Pagal klasikinį receptą jo sudėtyje yra tik pomidorų ir svogūnų. Tačiau jei į jautienos lazaniją įdėsite morkų, paprikų ir česnakų, patiekalo skonis taps sodresnis, o dėl daržovėse esančių vitaminų jis bus daug sveikesnis. Ruošiant bešamelio padažą nepamirškite įberti muskato riešuto - būtent jis padažui suteikia įdomų ir malonų skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame nuolat maišydami pakepinkite miltus. Tada palaipsniui supilkite pieną ir virkite ant silpnos ugnies. Įberkite muskato riešuto. Padažą virkite apie 15 minučių, kol jis taps tirštos konsistencijos.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite jas 10 minučių. Į keptuvę sudėkite morkas, išmaišykite ir kepkite 10 minučių. Į keptuvę sudėkite maltą mėsą ir kepkite 20 minučių. Į keptuvę sudėkite paprikas ir salierus. Suplakite pomidorus trintuvu ir sudėkite į tą patį. Išmaišykite mišinį ir virkite dar 5-7 minutes, pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Išklokite lazaniją. Į kepimo indą įpilkite kelis šaukštus bešamelio padažo. Ant viršaus uždėkite du lazanijos tešlos lakštus, tada dalį įdaro, šiek tiek parmezano ir kelis šaukštus bešamelio. Taip išdėliokite visus lazanijos sluoksnius. Viršutinį tešlos sluoksnį aptepkite padažu ir pabarstykite likusiu parmezanu. Kepkite orkaitėje 40 minučių.
Kategorijos