Publikavimo data: 2024-05-26
Lazanija su sluoksniuota tešla
Italijoje, lazanijos tėvynėje, ji gaminama iš specialių plonų ir plačių to paties pavadinimo makaronų sluoksnių. Įdomu tai, kad iš pradžių Italijoje žodis "lazanija" reiškė ne patiekalo pavadinimą, o indą, kuriame buvo gaminamas maistas. Šiais laikais galima rasti daugybę lazanijos variantų. Kai kuriuose receptuose lazanijos lakštai pakeičiami sluoksniuotos tešlos lakštais ir patiekalas tampa panašus į pyragą.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos įdarą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį svieste, kol taps auksinis. Morkas susmulkinkite plonais griežinėliais, sudėkite į svogūnus ir toliau kepkite. Pasūdykite ir papipirinkite faršą ir sudėkite į keptuvę. Viską sumaišykite ir kepkite 10 minučių. Pomidorus sumalkite mėsmale arba susmulkinkite blenderiu ir sudėkite į faršą. Troškinkite, kol pomidorų skystis išgaruos perpus. Išjunkite ugnį ir palikite faršą atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į dubenį įmuškite kiaušinį ir į jį įpilkite grietinės. Sutarkuokite sūrį, 1/3 jo palikite pabarstymui. Likusį sūrį supilkite į kiaušinį ir grietinę ir viską sumaišykite.
Žingsnis 3
Sudėkite lazaniją. Tešlą supjaustykite taip, kad būtų 4-5 lakštai, atitinkantys formos dydį. Pirmąjį lakštą įdėkite į formą, ant jo sudėkite maltos mėsos įdarą. Pabarstykite sūriu ir uždenkite kitu tešlos lakštu. Ant jo taip pat paskleiskite įdarą ir sūrį. Sluoksnius kartokite iki paskutinio lakšto - aptepkite jį kiaušinio ir grietinės mišiniu ir apibarstykite likusiu sūriu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite lazaniją 40 minučių.
Kategorijos