Publikavimo data: 2024-04-14
Lazanija su vištiena ir grybais
Tradicinė lazanija gaminama iš maltos jautienos su pomidorų padažu. Tačiau yra ne mažiau skanus šio recepto variantas - lazanija su vištiena ir grybais. Kaip ir klasikinėje lazanijoje, čia naudojamas bešamelis ir parmezanas. Pagrindiniai ingredientai - vištienos filė ir grybai. Kad sutaupytumėte laiko, rinkitės lazanijos lakštus, kurių nereikia virti.
Žingsnis 1
Paruoškite lazanijos pagrindą. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir pakepinkite svogūną, kol paruduos. Į svogūnus sudėkite grybus. Troškinkite 7-10 minučių, kol išgaruos skystis. Į grybus sudėkite paruoštą vištieną kartu su grietine, druska ir pipirais. Išmaišykite ir troškinkite dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame nuolat maišydami pakepinkite miltus. Tada palaipsniui supilkite pieną ir virkite ant silpnos ugnies. Įberkite muskato riešuto. Padažą virkite apie 15 minučių, kol jis taps tirštos konsistencijos.
Žingsnis 3
Suformuokite lazaniją ir iškepkite. Ištepkite formą padažu ir sudėkite lakštų sluoksnį. Ant lakštų dėkite trečdalį įdaro, pabarstykite sūriu. Sluoksnius pakartokite du kartus. Uždenkite indą lazanijos lakštu, užpilkite padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Pašaukite į orkaitę 40 minučių.
Kategorijos