Lazanija su vištiena ir grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Lazanija su vištiena ir grybais

Tradicinė lazanija gaminama iš maltos jautienos su pomidorų padažu. Tačiau yra ne mažiau skanus šio recepto variantas - lazanija su vištiena ir grybais. Kaip ir klasikinėje lazanijoje, čia naudojamas bešamelis ir parmezanas. Pagrindiniai ingredientai - vištienos filė ir grybai. Kad sutaupytumėte laiko, rinkitės lazanijos lakštus, kurių nereikia virti.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
157 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Riešutai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lazanija su vištiena ir grybais Žingsnis 1
Paruoškite lazanijos pagrindą. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir pakepinkite svogūną, kol paruduos. Į svogūnus sudėkite grybus. Troškinkite 7-10 minučių, kol išgaruos skystis. Į grybus sudėkite paruoštą vištieną kartu su grietine, druska ir pipirais. Išmaišykite ir troškinkite dar 5 minutes.

Žingsnis 2

Lazanija su vištiena ir grybais Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame nuolat maišydami pakepinkite miltus. Tada palaipsniui supilkite pieną ir virkite ant silpnos ugnies. Įberkite muskato riešuto. Padažą virkite apie 15 minučių, kol jis taps tirštos konsistencijos.

Žingsnis 3

Lazanija su vištiena ir grybais Žingsnis 3
Suformuokite lazaniją ir iškepkite. Ištepkite formą padažu ir sudėkite lakštų sluoksnį. Ant lakštų dėkite trečdalį įdaro, pabarstykite sūriu. Sluoksnius pakartokite du kartus. Uždenkite indą lazanijos lakštu, užpilkite padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Pašaukite į orkaitę 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos