Publikavimo data: 2024-06-08
Lecho su morkomis žiemai
Lecho su morkomis žiemai yra klasikinis vengriškas patiekalas, populiarus daugelyje Europos šalių. Griežto recepto nėra, tačiau saldžiosios paprikos, pomidorai ir svogūnai išlieka nepakitę ir yra visuose receptuose. Ruošiant pusgaminius verta prisiminti, kad druska dedama tirpalo pavidalu, o ne iš karto į stiklainį. O pačius stiklainius reikia kruopščiai išplauti su soda ir išdžiovinti orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje kakleliu į viršų.
Žingsnis 1
Paruoškite lecho pomidorų pastą. Supjaustytus pomidorus sudėkite į puodą arba puodą. Užvirkite tyrę, tada sumažinkite ugnį ir virkite apie 1 valandą, retkarčiais pamaišydami, kad tyrė nesudegtų.
Žingsnis 2
Toliau ruoškite lecho. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pirmiausia pakepinkite svogūną, kad jis suminkštėtų. Tada sudėkite morkas, išmaišykite ir įberkite pipirų. Kepkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes. Sumažinkite ugnį ir kepkite dar apie 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 3
Supilkite lecho į stiklainius. Į anksčiau paruoštą pomidorų masę supilkite aliejų, tada actą, cukrų ir druską. Sudėkite daržovių mišinį. Išmaišykite ingredientus ir virkite lecho 15 minučių ant vidutinės ugnies. Retkarčiais lecho pamaišykite. Tada iš karto po virimo supilkite lecho į sausus stiklainius. Uždarykite stiklainius naudodami suktuvą.
Kategorijos