Publikavimo data: 2024-03-23
Lecho su pupelėmis žiemai
"Lecho" jau seniai išpopuliarėjo daugelyje šalių. Šeimininkėms tai tikras, visą sezoną galiojantis atradimas, kurį galima ilgai laikyti ir kuris pasižymi originaliu ryškiu skoniu. Lecho gausiai naudojamas ir kaip savarankiškas šaltas užkandis, ir kaip priedas prie karštųjų patiekalų. Lecho puikiai papildo ir garnyrus, pavyzdžiui, makaronus, bulvių košę ar ryžius, puikiai tinka prie įdarytų kopūstų. Lecho" išlaiko ryškų skonį ir sodrumą tiek šaltas, tiek karštas.
Žingsnis 1
Pomidorus supjaustykite griežinėliais, tada susmulkinkite blenderiu arba mėsmale. Paprikas supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Sudėkite pomidorus į puodą, suberkite druską ir cukrų. Virkite ant silpnos ugnies 20 minučių, atsargiai maišydami.
Žingsnis 3
Nuplaukite virtas pupeles ir sudėkite jas į puodą kartu su paprikomis, supilkite augalinį aliejų. Maišydami virkite dar 20 minučių.
Žingsnis 4
Pačioje virimo pabaigoje įpilkite acto ir susmulkintų aitriųjų paprikų. Kruopščiai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Paruoštą lecho supilstykite į stiklainius, užsukite geležiniais dangteliais ir palikite visiškai atvėsti.
Kategorijos