Legendiniai Kijevo stiliaus kotletai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Legendiniai Kijevo stiliaus kotletai

Kijevo kotletai - ypač skanus ir išskirtinis patiekalas, svarbi sovietinės virtuvės kolekcijos dalis. Pagal vieną iš versijų pirmąjį Kijevo kotletą pokario metais, apie 1947 m., pagamino vieno iš Kijevo visuomeninių restoranų virėjas, kurio pavardė iki šiol nežinoma. Patiekalas pasirodė toks skanus, kad receptas greitai paplito sostinėje, o vėliau ir visoje šalyje. Dabar Kijevo kotletai vis dar populiarūs daugelyje restoranų ir kavinių.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
356 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
30 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 5/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (42 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Legendiniai Kijevo stiliaus kotletai Žingsnis 1
Kambario temperatūros sviestą susukite į storą dešrą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui įdėkite į šaldiklį.

Žingsnis 2

Legendiniai Kijevo stiliaus kotletai Žingsnis 2
Vištienos filė supjaustykite griežinėliais, išmuškite plaktuvu. Mėsą pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite. Ant kiekvieno išmušto filė gabalėlio krašto uždėkite po gabalėlį šaldyto sviesto. Suvyniokite sviestą, kad susidarytų kotletas.

Žingsnis 3

Legendiniai Kijevo stiliaus kotletai Žingsnis 3
Kiaušinius plakite plaktuvu iki vientisos masės. Gautus kotletus pirmiausia pamirkykite kvietiniuose miltuose, paskui plaktuose kiaušiniuose ir galiausiai džiūvėsėliuose.

Žingsnis 4

Legendiniai Kijevo stiliaus kotletai Žingsnis 4
Kepkite kotletus įkaitintame augaliniame aliejuje, kol iškeps iš abiejų pusių, pakaitomis, kol susidarys stora aukso spalvos plutelė.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos