Publikavimo data: 2024-06-09
Legendiniai Kijevo stiliaus kotletai
Kijevo kotletai - ypač skanus ir išskirtinis patiekalas, svarbi sovietinės virtuvės kolekcijos dalis. Pagal vieną iš versijų pirmąjį Kijevo kotletą pokario metais, apie 1947 m., pagamino vieno iš Kijevo visuomeninių restoranų virėjas, kurio pavardė iki šiol nežinoma. Patiekalas pasirodė toks skanus, kad receptas greitai paplito sostinėje, o vėliau ir visoje šalyje. Dabar Kijevo kotletai vis dar populiarūs daugelyje restoranų ir kavinių.
Žingsnis 1
Kambario temperatūros sviestą susukite į storą dešrą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui įdėkite į šaldiklį.
Žingsnis 2
Vištienos filė supjaustykite griežinėliais, išmuškite plaktuvu. Mėsą pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite. Ant kiekvieno išmušto filė gabalėlio krašto uždėkite po gabalėlį šaldyto sviesto. Suvyniokite sviestą, kad susidarytų kotletas.
Žingsnis 3
Kiaušinius plakite plaktuvu iki vientisos masės. Gautus kotletus pirmiausia pamirkykite kvietiniuose miltuose, paskui plaktuose kiaušiniuose ir galiausiai džiūvėsėliuose.
Žingsnis 4
Kepkite kotletus įkaitintame augaliniame aliejuje, kol iškeps iš abiejų pusių, pakaitomis, kol susidarys stora aukso spalvos plutelė.
Kategorijos