Publikavimo data: 2024-06-15
Lengva ir švelni kalakutiena azu
Azu iš kalakutienos yra vienas iš patiekalų, kuriuose dėl dietinės mėsos yra mažiau kalorijų ir riebalų. Tiesa, skonio prasme jis niekuo nenusileidžia patiekalams iš jautienos ar kiaulienos. Prieskoniai, bulvės ir daržovės leidžia priskirti jį prie sotų patiekalų, o paruošti per trumpą laiką - prie greitų. Dėl to galite be vargo pamaitinti savo šeimą ar svečius.
Žingsnis 1
Kalakutieną supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais. Kepkite juos keptuvėje svieste, kol paruduos. Sudėkite mėsą į atskirą dubenį.
Žingsnis 2
Supjaustykite svogūnus, sutarkuokite morkas ir apkepkite mėsos keptuvėje, pabarstę trupučiu cukraus, kad karamelizuotųsi. Tada supilkite miltus ir sudėkite pomidorų pastą. Supilkite karštą vandenį, užvirinkite ir sudėkite apkeptą mėsą. Suberkite prieskonius, uždenkite ir palikite troškintis 15-20 minučių.
Žingsnis 3
Atskirai apkepkite bulves karštoje keptuvėje, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite jas į mėsą kartu su tarkuotais agurkais. Kai užvirs, supilkite smulkintas žoleles. Išmaišykite, uždenkite ir išjunkite.
Kategorijos