Publikavimo data: 2024-10-21
Lengva jautienos šurpa su ryžiais
Dėl didelio maistingumo ir mažo riebalų kiekio jautienos mėsa yra būtinas produktas visiems sportuojantiems ir aktyviai gyvenantiems žmonėms. Jautienoje esanti geležis, aminorūgštys ir cinkas padeda aprūpinti ląsteles deguonimi, išlaikyti sveikus plaukus, nagus, odą ir mažina anemijos riziką. Po žygių, bėgimo ar važiavimo dviračiu pagardinta šiurpa padės atgauti jėgas ir pasisotinti jautienoje, ryžiuose ir daržovėse esančiomis maistinėmis medžiagomis.
Žingsnis 1
Keptuvėje sunkiu dugnu įkaitinkite ištirpintą sviestą ir kepkite mėsą, kol išgaruos visas skystis. Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kepkite 5 minutes. Sudėkite pomidorų pastą, viską išmaišykite ir užpilkite verdančiu vandeniu. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir virkite ant silpnos ugnies apie dvi valandas, kol mėsa suminkštės.
Žingsnis 2
Po 2 valandų į puodą su verdančiu sultiniu sudėkite kubeliais supjaustytas bulves ir virkite 15 minučių. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite druskos.
Žingsnis 3
Ryžius nuplaukite keliuose vandenyse ir suberkite į šurpą. Užvirus virkite 10 minučių, maišydami, kad ryžiai nepriliptų prie dugno. Į puodą suberkite susmulkintas žoleles, leiskite užvirti ir išjunkite ugnį.
Kategorijos