Publikavimo data: 2025-08-17
Lengva ryžių sriuba su vištiena ir rūgštynėmis
Rūgštynės yra vienas pirmųjų pavasario augalų, kurie po ilgos žiemos atneša šviežių, sultingų žalumynų. Dažniausiai rūgštynės vartojamos dėl jaunų lapų, kuriuose yra daug obuolių ir citrinos rūgšties, taip pat oksalo rūgšties. Jaunų lapų skonis yra švelnus, šiek tiek rūgštokas, juos tinka dėti į pirmuosius patiekalus, salotas ir net pyragus. Rūgštynės vertingos tuo, kad jaunuose lapuose esančios rūgštys, vitaminai ir mikroelementai, pavyzdžiui, kalis, yra labai naudingi organizmui, ypač pavasarį. Rūgštynių dedama į daugelį patiekalų, ypač skanūs pirmieji patiekalai su rūgštynėmis ir kitais žalumynais.
Žingsnis 1
Vištienos šlauneles sudėkite į puodą ir užpilkite 2 litrais vandens. Pastatykite ant didelės ugnies, užvirinkite ir nugriebkite putas. Pagardinkite druska, įdėkite lauro lapą ir virkite 1 valandą ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Po valandos išimkite mėsą iš sultinio, išimkite kaulus ir sudėkite atgal, į puodą sudėkite supjaustytas bulves ir nuplautus ryžius. Virkite 20 minučių.
Žingsnis 3
Tuo tarpu keptuvėje apkepkite svogūną iki auksinės spalvos, tada sudėkite morkas ir kepkite dar 5 minutes. Sudėkite smulkiai supjaustytą pomidorą ir žaliąjį svogūną, troškinkite dar 5 minutes.
Žingsnis 4
Perkelkite keptuvės turinį į sriubos puodą ir užvirkite. Susmulkinkite rūgštynes ir petražoles ir suberkite į sriubą. Virkite 5 minutes, kol užvirs, ir išjunkite ugnį.
Kategorijos