Lengva ryžių sriuba su vištiena ir rūgštynėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Lengva ryžių sriuba su vištiena ir rūgštynėmis

Rūgštynės yra vienas pirmųjų pavasario augalų, kurie po ilgos žiemos atneša šviežių, sultingų žalumynų. Dažniausiai rūgštynės vartojamos dėl jaunų lapų, kuriuose yra daug obuolių ir citrinos rūgšties, taip pat oksalo rūgšties. Jaunų lapų skonis yra švelnus, šiek tiek rūgštokas, juos tinka dėti į pirmuosius patiekalus, salotas ir net pyragus. Rūgštynės vertingos tuo, kad jaunuose lapuose esančios rūgštys, vitaminai ir mikroelementai, pavyzdžiui, kalis, yra labai naudingi organizmui, ypač pavasarį. Rūgštynių dedama į daugelį patiekalų, ypač skanūs pirmieji patiekalai su rūgštynėmis ir kitais žalumynais.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
140 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.57/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Lengva ryžių sriuba su vištiena ir rūgštynėmis Žingsnis 1
Vištienos šlauneles sudėkite į puodą ir užpilkite 2 litrais vandens. Pastatykite ant didelės ugnies, užvirinkite ir nugriebkite putas. Pagardinkite druska, įdėkite lauro lapą ir virkite 1 valandą ant silpnos ugnies.

Žingsnis 2

Lengva ryžių sriuba su vištiena ir rūgštynėmis Žingsnis 2
Po valandos išimkite mėsą iš sultinio, išimkite kaulus ir sudėkite atgal, į puodą sudėkite supjaustytas bulves ir nuplautus ryžius. Virkite 20 minučių.

Žingsnis 3

Lengva ryžių sriuba su vištiena ir rūgštynėmis Žingsnis 3
Tuo tarpu keptuvėje apkepkite svogūną iki auksinės spalvos, tada sudėkite morkas ir kepkite dar 5 minutes. Sudėkite smulkiai supjaustytą pomidorą ir žaliąjį svogūną, troškinkite dar 5 minutes.

Žingsnis 4

Lengva ryžių sriuba su vištiena ir rūgštynėmis Žingsnis 4
Perkelkite keptuvės turinį į sriubos puodą ir užvirkite. Susmulkinkite rūgštynes ir petražoles ir suberkite į sriubą. Virkite 5 minutes, kol užvirs, ir išjunkite ugnį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos su mėsa, sriubos su vištiena, sriubos, vištienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, morkų sezonas, karštieji patiekalai naujiems metams, be bendrų alergenų, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis, sriubos su vištienos skrandžiu, sriubos su pomidorų pasta

Kategorijos