Publikavimo data: 2025-08-18
Lengva sriuba su mėsos kukuliais ir žirneliais
Paprasta paruošti, lengva, bet soti.
Žingsnis 1
Į puodą ant ugnies įpilkite vandens (apie 1,5 litro). Morkas supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite jas kartu su morkomis į puodą su verdančiu vandeniu. Virkite, kol išvirs iki pusės (apie 10-15 min.). Pagal skonį pasūdykite.
Žingsnis 3
Išimkite mėsos kukulius (naudojau iš anksto suformuotus ir šaldytus) ir sudėkite į sriubą. Virkite apie 10 minučių. Mėsos kukuliams paruošti smulkiai supjaustykite svogūną, suberkite ryžius (iš anksto išvirtus iki pusės), druską ir išmaišykite. Suformuokite nedidelius rutuliukus (juos galima užšaldyti, kad vėliau būtų galima greičiau išvirti).
Žingsnis 4
Įdėkite saują šaldytų žaliųjų žirnelių. Virkite apie 2 minutes ir nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos