Publikavimo data: 2024-10-14
Lengva tunisietiška šurpa su veršiena ir daržovėmis
Šurpa - tai tadžikų ir tiurkų tautų mėsos sultinys, plačiai paplitęs musulmoniškuose Rytuose ir tarp turkų bei tadžikų kaimyninių tautų. Šurpa yra labai naudinga ir turtinga mikroelementų, tokių kaip kalis, natris, magnis, geležis, joje taip pat yra daug B grupės vitaminų, o vitaminai D, E ir K padeda įsisavinti mikroelementus, yra atsakingi už virškinimą ir kraujo krešėjimą.
Žingsnis 1
Užpilkite avinžirnius šaltu vandeniu ir palikite per naktį. Paruoškite keptuvę, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir kepkite mėsą, kol apskrus. Išimkite mėsą ir atidėkite į šalį. Į keptuvę sudėkite svogūną.
Žingsnis 2
Kepkite kelias minutes, kol taps skaidrūs ir minkšti. Į svogūnus suberkite avinžirnius ir kepkite 5 minutes ant vidutinės ugnies. Paruoškite puodą ir sudėkite į jį mėsą ir bulves, pomidorų pastą, svogūnus ir avinžirnius. Išmaišykite ir kelias minutes troškinkite.
Žingsnis 3
Į puodą supilkite 3 litrus karšto vandens ir pagal skonį pagardinkite druska. Užvirinkite sriubą ir virkite ant silpnos ugnies 40 minučių. Sudėkite pomidorus ir paprikas ir virkite dar 3 minutes. Suberkite prieskonius, druską ir orzo makaronus.
Žingsnis 4
Sriubą virkite dar 7 minutes, kol orzo išvirs. Svarbiausia - nepervirti makaronų. Sudėkite žoleles ir česnakus. Išjunkite ugnį ir leiskite sriubai pastovėti 10 minučių.
Kategorijos