Lengva vištienos sriuba su sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Lengva vištienos sriuba su sūriu

Sovietų ir rusų virtuvėje vištienos sriubos yra gana populiarios. Tam yra daug priežasčių: vištiena yra skani ir dietinė, lengvai ir greitai paruošiama, o jos kaina gana priimtina. Taip pat svarbu, kad paukštiena skonio požiūriu puikiai derėtų su kitais produktais. Pagal mūsų receptą galėsite pasigaminti paprastą, sveiką ir lengvą sriubą, kuri taps jūsų pietų stalo puošmena.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
140 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (39 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lengva vištienos sriuba su sūriu Žingsnis 1
Paruoštą svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Krūtinėlę supjaustykite nedideliais (iki 3 cm) kubeliais. Ant ugnies pastatykite gilią keptuvę, įkaitinkite ir ištirpinkite joje sviestą. Sudėkite paruoštą svogūną ir kepkite 2 minutes, sudėkite morkas ir mėsą ir kepkite dar 10 minučių.

Žingsnis 2

Lengva vištienos sriuba su sūriu Žingsnis 2
Įpilkite pusę litro karšto vandens ir užvirinkite. Bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir sudėkite į verdantį sultinį su daržovėmis. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies 10 minučių, kol bulvės išvirs. Sutarkuokite sūrį ir suberkite į puodą. Išmaišykite ir ant mažos ugnies virkite dar 5 minutes, kol sūris visiškai išsilydys. Sudėkite smulkiai supjaustytas žoleles.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos