Publikavimo data: 2024-06-15
Lengvas azu su vištiena
Tai tradicinis totorių virtuvės patiekalas, kurio pagrindinės sudedamosios dalys yra mėsa ir daržovės. Į tradicinį azu įeina aštrus padažas. Tai laiko patikrintas ir harmoningas kulinarinis derinys. Jo paslaptis ta, kad daržovės ir mėsa mirkomos viena kitos sultyse, o tai padeda atsiskleisti skoniui. Siūlome naminį azu gaminimo iš paukštienos receptą. Galite naudoti tą vištienos dalį, kurią esate įpratę: šlauneles, blauzdas.
Žingsnis 1
Paruoštas vištienos šlauneles perpjaukite per pusę, išskirdami kaulą. Nuluptas bulves supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Morkas ir svogūnus supjaustykite vidutinio storio pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Pastatykite katilą ant ugnies, supilkite saulėgrąžų aliejų ir gerai įkaitinkite. Sudėkite svogūną ir kepkite 2 minutes. Sudėkite paruoštas vištienos šlauneles. Išmaišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.
Žingsnis 3
Sudėkite morkas ir bulves ir kepkite 5 minutes. Pomidorų padažą atskieskite vandeniu santykiu 1:1 ir supilkite į katilą. Pagardinkite druska ir pipirais ir 20 minučių troškinkite po dangčiu. Likus minutei iki virimo pabaigos sudėkite smulkintą česnaką ir žoleles.
Kategorijos