Publikavimo data: 2024-10-13
Lengvas daržovių troškinys su baklažanais
Daržovių troškinys yra vienas populiariausių šaltųjų užkandžių. Tai klasikinis sovietų ir rusų virtuvės patiekalas. Pagal klasikinį receptą jis gaminamas iš šviežių sezoninių daržovių ir žolelių, kartais su mėsa. Siūlome jums lengvo lieso troškinio gaminimo receptą. Švieži baklažanai suteikia skoniui pikantiškumo, kiti ingredientai pabrėžia ir atskleidžia savo skonį.
Žingsnis 1
Užvirinkite litrą vandens, pasūdykite jį. Paruoštus žiedinius kopūstus sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kai vanduo vėl užvirs, virkite 5 minutes. Išvirusį žiedinį kopūstą išmeskite į sietelį. Nuplaukite šaltu vandeniu ir palikite nusausinti.
Žingsnis 2
Paruoštą svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Morkas sutarkuokite vidutinio dydžio tarka. Į įkaitintą keptuvę įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir sudėkite morkas bei svogūnus. Kepkite ant vidutinės ugnies 3 minutes. Nepamirškite pamaišyti.
Žingsnis 3
Cukiniją ir papriką supjaustykite stambiais griežinėliais. Sudėkite griežinėlius į keptuvę, išmaišykite ir kepkite 5 minutes. Baklažaną supjaustykite dideliais kubeliais, sudėkite į keptuvę ir kepkite dar 10 minučių. Sudėkite žiedinius kopūstus ir maišydami pakepinkite. Pomidorą supjaustykite dideliais kubeliais ir suberkite į keptuvę.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite petražoles ir krapus ir suberkite į keptuvę. Dalį žalumynų palikite patiekti. Pagal skonį pagardinkite druska. Išmaišykite, supilkite pusę puodelio vandens, uždenkite ir troškinkite 10 minučių, kol daržovės išvirs.
Kategorijos