Publikavimo data: 2024-06-08
Lengvas ežiukų receptas
Ežiukai - tai patiekalas, gaminamas iš maltos mėsos ir ryžių. Antrasis ingredientas dažnai pakeičiamas kitais grūdais, todėl patiekalas tampa dar maistingesnis ir skanesnis. Lengvas ežiukų receptas - nesudėtingas ir kartu labai veiksmingas "mėsos kukulių" gaminimo variantas. Paruošimas neužima daug laiko, tačiau patiekalas gaunasi neįtikėtinai aromatingas, sultingas ir skanus. Ežiukus papildo švelnus padažas, pagamintas grietinės ir pomidorų pastos pagrindu.
Žingsnis 1
Sumaišykite ingredientus. Atskirame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, smulkintą česnaką, žoleles ir ryžius. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus. Iš mišinio suformuokite rutuliukus. Apvoliokite juos miltuose ir dėkite į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite mėsos kukulius iš visų pusių, kol susidarys apetitą žadinanti plutelė.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Nedideliame inde sumaišykite grietinę, pomidorų pastą, druską, karštą vandenį ir gerai išmaišykite. Padažą supilkite ant ežių, tada 20-25 minutes troškinkite ant silpnos ugnies, kad padažas sutirštėtų.
Kategorijos