Lengvas ežiukų receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Lengvas ežiukų receptas

Ežiukai - tai patiekalas, gaminamas iš maltos mėsos ir ryžių. Antrasis ingredientas dažnai pakeičiamas kitais grūdais, todėl patiekalas tampa dar maistingesnis ir skanesnis. Lengvas ežiukų receptas - nesudėtingas ir kartu labai veiksmingas "mėsos kukulių" gaminimo variantas. Paruošimas neužima daug laiko, tačiau patiekalas gaunasi neįtikėtinai aromatingas, sultingas ir skanus. Ežiukus papildo švelnus padažas, pagamintas grietinės ir pomidorų pastos pagrindu.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
275 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lengvas ežiukų receptas Žingsnis 1
Sumaišykite ingredientus. Atskirame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, smulkintą česnaką, žoleles ir ryžius. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Lengvas ežiukų receptas Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus. Iš mišinio suformuokite rutuliukus. Apvoliokite juos miltuose ir dėkite į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite mėsos kukulius iš visų pusių, kol susidarys apetitą žadinanti plutelė.

Žingsnis 3

Lengvas ežiukų receptas Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Nedideliame inde sumaišykite grietinę, pomidorų pastą, druską, karštą vandenį ir gerai išmaišykite. Padažą supilkite ant ežių, tada 20-25 minutes troškinkite ant silpnos ugnies, kad padažas sutirštėtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos