Publikavimo data: 2024-10-15
Lengvas jautienos kebbe su daržovių įdaru
Kebbeh yra populiarus Artimųjų Rytų patiekalas. Grūdų, mėsos ir prieskonių derinys sukuria puikų skonių ir tekstūrų kontrastą, kurį išlavino šimtmečius įvairiose šalyse vykęs maisto gaminimo procesas. Sirijoje apie gebėjimą gaminti kebbeh sprendžiama pagal tai, kaip gerai moka gaminti šeimininkė. Šiandien šis patiekalas paplitęs beveik visose pasaulio šalyse. Be to, tai labai sveikas patiekalas, nes jo sudėtyje yra jautienos mėsos ir daug daržovių.
Žingsnis 1
Paruoškite puodą, suberkite grikius ir vandenį. Virkite grikius, kol suminkštės, tada atvėsinkite. Susmulkinkite svogūną ir grikius trintuvu. Tada sumaišykite su malta jautiena. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Jei norite, į maltą mėsą įmuškite 1 vištos kiaušinį. Paruoškite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus ir kepkite daržoves 15 minučių, kol suminkštės. Pagardinkite druska, pipirais ir įberkite žolelių.
Žingsnis 3
Iš maltos mėsos rankomis formuokite kebbešus. Padarykite sluoksnį, į vidurį dėkite šiek tiek daržovių įdaro. Apvyniokite jautienos ir daržovių įdarą ir apkepkite iš abiejų pusių.
Kategorijos