Publikavimo data: 2024-05-26
Lengvas lazanijos receptas
Daugelis žmonių ginčijasi, kiek sluoksnių turėtų būti tobula lazanija. Dažniausiai pasitaiko 3 arba 4, tačiau iš tiesų šis skaičius neturi jokio istorinio pagrindo. Viduramžių Italijoje gaminant lazaniją buvo remiamasi formos dydžiu ir gyliu. Šis receptas idealiai tinka tiems, kurie nenori gaišti laiko ir pastangų formuojant sluoksnius: kam gaminti kelis sluoksnius, jei bus skanu ir su vienu?
Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, sudėkite maltą mėsą ir svogūną, įberkite druskos, pipirų, įpilkite pomidorų pastos ir kepkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 2
Išvirkite lazanijos lakštus. Supilkite vandenį į platų puodą, pasūdykite ir užvirinkite. Kiekvieną lazanijos lakštą virkite 1-2 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Keptuvėje apkepkite miltus, kol taps auksinės spalvos, sudėkite sviestą, tada pieną ir nuolat maišydami virkite, kol sutirštės.
Žingsnis 4
Sudėkite lazaniją. Ant kepimo indo dugno sudėkite tris lazanijos lakštus, sudėkite faršą ir uždenkite dar trimis lazanijos lakštais. Supilkite padažą ir apibarstykite sūriu. Dėkite į orkaitę ir kepkite 30-40 minučių, kol susidarys sūrio plutelė.
Kategorijos