Publikavimo data: 2024-06-15
Lengvas musakos receptas
Moussaka - tai graikų ir Balkanų šalių patiekalas, sluoksniais išdėliotų maisto produktų apkepas. Keptų baklažanų sluoksnis kaitaliojasi su mėsos ir pomidorų su bešamelio padažu sluoksniu, kurie kepami orkaitėje. Norint supaprastinti gaminimo procesą, galima nevirti padažo, o gaminti sūrio įdarą, taip pat nekepti baklažanų. Musakai rinkitės jaunus baklažanus be raukšlių, rudų ar šviesių dėmių. Jie turi būti lygūs, sausi ir tvirti liečiant.
Žingsnis 1
Paruoškite faršui skirtą faršą. Keptuvėje ištirpinkite šiek tiek sviesto. Į keptuvę sudėkite svogūną ir kepkite 2-3 minutes, kol suminkštės. Tada sudėkite maltą mėsą, išspauskite česnaką per presą ir išmaišykite, stengdamiesi sutrupinti maltos mėsos gabalėlius. Kepkite maždaug 7-10 minučių. Į maltą mėsą sudėkite pomidorus ir maltus juoduosius pipirus. Virkite, kol išvirs, dar apie 10 min. ir pagal skonį pasūdykite.
Žingsnis 2
Paruoškite musakos įdarą. Sutarkuokite sūrį. Kambario temperatūros minkštą sviestą ir sūrį sudėkite į maišytuvo dubenį. Suberkite miltus, pieną ir muskatą. Sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Trečdalį žalių baklažanų sudėkite ant riebalais išteptos formos dugno. Ant viršaus paskleiskite pusę maltos mėsos. Tada dar trečdalį baklažanų ir sluoksnį faršo. Paskutinį baklažanų sluoksnį užpilkite sūrio padažu. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 45 minutes 180 °C temperatūroje.
Kategorijos