Lengvas rassolnik su sūriu, nededant kruopų pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Lengvas rassolnik su sūriu, nededant kruopų

"Rassolnik" yra tradicinis rusiškas patiekalas, gerai žinomas jau daugelį šimtmečių. Jis vertinamas ne tik dėl maistingųjų medžiagų, bet ir dėl raugintų agurkų skonio unikalumo, švelniai saldaus aromato ir tonizuojančio rūgštingumo. Virta be kruopų, pridėjus sūrio, ji gaunama tiršta ir sotumo, švelnaus kreminio skonio. Dar viena įdomi savybė - marinuotų agurkų dedama virimo pabaigoje, todėl jie nepraranda skonio ir išlieka traškūs.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
115 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.29/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Lengvas rassolnik su sūriu, nededant kruopų Žingsnis 1
Nuo vištienos nupjaukite riebalų perteklių ir supjaustykite gabalėliais. Į didelį gilų puodą įpilkite vandens ir sudėkite supjaustytą vištieną taip, kad skystis apsemtų visą paukštį. Įjunkite dujinę viryklę, užvirkite ir virkite 40 minučių, kol mėsa suminkštės.

Žingsnis 2

Lengvas rassolnik su sūriu, nededant kruopų Žingsnis 2
Supjaustykite rūkytą kiaulienos krūtininę griežinėliais ir dėkite į gerai įkaitintą keptuvę kepti be aliejaus, savo riebaluose. Svogūną supjaustykite kubeliais ir suberkite į keptuvę.

Žingsnis 3

Lengvas rassolnik su sūriu, nededant kruopų Žingsnis 3
Kai svogūnai pagels, į keptuvę suberkite vidutiniais kubeliais supjaustytas bulves. Supilkite vištienos sultinį ir virkite 20 minučių.

Žingsnis 4

Lengvas rassolnik su sūriu, nededant kruopų Žingsnis 4
Nedideliame, patogiame dubenyje aukštais kraštais miltus ir pieną šakute sumaišykite iki vientisos masės, kad gautas mišinys būtų be gumuliukų.

Žingsnis 5

Lengvas rassolnik su sūriu, nededant kruopų Žingsnis 5
Į sriubą suberkite miltus ir pieną ir išmaišykite. Marinuotus agurkus supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į sūrymą. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir supilkite į sriubą, tada supilkite sūrymą. Sriubą virkite 5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos, rassolnik, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, sala, pietūs, morkų sezonas, česnakų sezonas, receptų knyga, rassolnik su perlu, sriubos su perlu, sriubos su perlu, sriubos su marinuotais agurkais, sriubos su pomidorų pasta, rassolnik su marinuotais agurkais

Kategorijos