Publikavimo data: 2025-08-18
Lengvas rassolnik su sūriu, nededant kruopų
"Rassolnik" yra tradicinis rusiškas patiekalas, gerai žinomas jau daugelį šimtmečių. Jis vertinamas ne tik dėl maistingųjų medžiagų, bet ir dėl raugintų agurkų skonio unikalumo, švelniai saldaus aromato ir tonizuojančio rūgštingumo. Virta be kruopų, pridėjus sūrio, ji gaunama tiršta ir sotumo, švelnaus kreminio skonio. Dar viena įdomi savybė - marinuotų agurkų dedama virimo pabaigoje, todėl jie nepraranda skonio ir išlieka traškūs.
Žingsnis 1
Nuo vištienos nupjaukite riebalų perteklių ir supjaustykite gabalėliais. Į didelį gilų puodą įpilkite vandens ir sudėkite supjaustytą vištieną taip, kad skystis apsemtų visą paukštį. Įjunkite dujinę viryklę, užvirkite ir virkite 40 minučių, kol mėsa suminkštės.
Žingsnis 2
Supjaustykite rūkytą kiaulienos krūtininę griežinėliais ir dėkite į gerai įkaitintą keptuvę kepti be aliejaus, savo riebaluose. Svogūną supjaustykite kubeliais ir suberkite į keptuvę.
Žingsnis 3
Kai svogūnai pagels, į keptuvę suberkite vidutiniais kubeliais supjaustytas bulves. Supilkite vištienos sultinį ir virkite 20 minučių.
Žingsnis 4
Nedideliame, patogiame dubenyje aukštais kraštais miltus ir pieną šakute sumaišykite iki vientisos masės, kad gautas mišinys būtų be gumuliukų.
Žingsnis 5
Į sriubą suberkite miltus ir pieną ir išmaišykite. Marinuotus agurkus supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į sūrymą. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir supilkite į sriubą, tada supilkite sūrymą. Sriubą virkite 5 minutes.
Kategorijos