Publikavimo data: 2024-06-15
Lengvas sumuštinis su upėtakiu.
Sumuštinis yra vienas seniausių patiekalų pasaulio kulinarijos istorijoje, atkeliavęs iš viduramžių. Šis iš pirmo žvilgsnio paprastas patiekalas užkariavo beveik visą pasaulį. Šiuolaikinėje Europos virtuvėje jis vis dar yra populiarumo viršūnėje. Tačiau reikalavimai šiam patiekalui bėgant metams labai pasikeitė. Šį patiekalą galima gaminti iš esmės iš bet ko, tačiau jis turi būti sveikas.
Žingsnis 1
Supjaustykite kepinį vidutinio storio griežinėliais, optimaliausia - iki 2 cm storio. Dėkite į įkaitintą sausą keptuvę ir kelias minutes pakepkite iš abiejų pusių. Duonos paviršius turi būti traškus, bet vidus vis dar minkštas.
Žingsnis 2
Nulupkite agurką ir supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. Ant džiovintos duonos užtepkite centimetrą varškės. Ant viršaus dėkite agurko griežinėlius. Sūdytą upėtakio filė aštriu peiliu supjaustykite plonais griežinėliais išilgai raumenų skaidulų. Jas uždėkite ant agurkų.
Kategorijos