Publikavimo data: 2024-06-09
Lengvas troškinys su vištienos filė
Troškiniai ruošiami visur, o jų ingredientai - įvairūs tradiciniai maisto produktai. Tai labai paplitęs ir nesudėtingas patiekalas. Tačiau šio patiekalo nesiejame su žodžiu "lengvas". Siūlome kuo lengvesnio troškinio su dietine vištienos filė gaminimo receptą.
Žingsnis 1
Paruoštą vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio, ne didesniais nei 3 cm kubeliais. Ant ugnies pastatykite keptuvę, įkaitinkite ir supilkite saulėgrąžų aliejų. Į keptuvę sudėkite supjaustytas filė ir kepkite 10 minučių, kol iškeps iki pusės.
Žingsnis 2
Paruoštą svogūną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, grybus - griežinėliais. Keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi pakepinkite svogūnus, kol suminkštės, sudėkite grybus ir kepkite, kol suminkštės. Įberkite šaukštą miltų ir išmaišykite. Į keptuvę perkelkite apkeptas vištienos filė ir supilkite grietinėlę. Įberkite muskato riešuto ir troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Paruoštą masę perkelkite į kepimo formą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir siųskite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 2 minutėms. Per tą laiką sūris turi išsilydyti.
Kategorijos