Publikavimo data: 2024-06-08
Lengvas vištienos filė suflė
Paukštiena yra vienas iš labiausiai paplitusių dietinių produktų, gaminamas beveik kiekvienoje šeimoje. Tačiau net ir patys skaniausi patiekalai laikui bėgant nusibosta. Todėl siūlome jums dar vieną šios visais atžvilgiais naudingos mėsos gaminimo variantą. Suflė ruošiama pagal paprastą technologiją, kuri pas mus atkeliavo iš Prancūzijos ir greitai prigijo daugelyje šalių. Ši technologija leidžia maksimaliai išnaudoti mėsos privalumus.
Žingsnis 1
Vištienos filė ir svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais, pertrinkite per mėsmalę. Įpilkite grietinėlės ir druskos. Gautą masę gerai išplakite mikseriu iki vientisos masės. Atvėsintus baltymus atskirai išplakite su trupučiu druskos, kol susidarys standžios, orui laidžios putos. Suplaktus baltymus įmaišykite į virtą mėsos ir svogūnų masę. Maišykite, bet darykite tai labai atsargiai, kad išplakti baltymai išliktų orūs.
Žingsnis 2
Sausos formos dugną ir šonus ištepkite augaliniu aliejumi. Ant dugno sudėkite paruoštą mišinį, ant viršaus - sluoksnį pjaustytų alyvuogių, tada dar vieną sluoksnį mišinio, tada alyvuogių. Baigdami užpildykite formą mėsos mišiniu. Siųskite formą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 35 minutėms. Kai mėsa bus paruošta, išimkite formą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir dėkite į orkaitę dar 10 minučių, kol susidarys apetitą kelianti sūrio plutelė.
Kategorijos