Publikavimo data: 2024-10-13
Lengvas žuvų mišrainės
Sovietų ir rusų virtuvėje "Solyanka" buvo mėgstamas vienas iš karštųjų pirmųjų patiekalų. Ši sriuba, kurios pagrindą sudaro staigus mėsos, žuvies ar grybų sultinys su aštriais prieskoniais, tebėra populiari tarp šiuolaikinių virėjų. Yra daugybė soljankos receptų, tačiau šiuolaikinėje virtuvėje vyrauja lengvesni jos variantai. Pagal mūsų receptą galėsite lengvai, sveikai ir skaniai paruošti lašišos ir jūros gėrybių mišrainę.
Žingsnis 1
Paruoštą papriką supjaustykite dideliais griežinėliais ir kepkite ant sausos grilio keptuvės, kol suminkštės. Paruoštą svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Sūdytus agurkus supjaustykite vidutinio storio pusžiedžiais, iki 1 cm storio.
Žingsnis 2
Supilkite alyvuogių aliejų į puodą ir pastatykite ant ugnies. Sudėkite svogūną, marinuotus agurkus, pomidorų pastą, alyvuoges ir cukrų. Mišinį kaitinkite 5 minutes, tada įpilkite pusę puodelio vandens, lauro lapą ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite 20 minučių.
Žingsnis 3
Sudėkite kepsnius į verdantį padažą, troškinkite 5 minutes iš vienos pusės ir apverskite į kitą pusę. Sudėkite keptas paprikas ir toliau troškinkite ant silpnos ugnies. Paruoštas bulves supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais ir iki pusės išvirkite pasūdytame vandenyje.
Žingsnis 4
Sudėkite iki pusės išvirtas bulves. Sudėkite nuluptas krevetes. Pagardinkite druska ir pipirais ir sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus. Švelniai išmaišykite ir ant silpnos ugnies virkite dar 5 minutes.
Kategorijos