Publikavimo data: 2024-06-09
Lengvi barščiai su vištiena
Barščiai yra tradicinis slaviškas patiekalas, kurį būtinai sudaro daržovės ir burokėliai, būtent jie suteikia barščiams tokią gražią ir būdingą spalvą. Paprastai jis gaminamas su kiauliena arba jautiena. Tačiau jei nemėgstate sunkių, sodrių sultinių, pabandykite labai lengvą ir universalesnę versiją gaminti iš vištienos. Skonis nenusileis klasikiniams barščiams, o kalorijų kiekis sumažės daug kartų.
Žingsnis 1
Vištieną supjaustykite dideliais gabalais ir užpilkite šaltu vandeniu. Kai jis užvirs, sudėkite supjaustytas bulves ir druską. Smulkiai supjaustykite kopūstus specialia tarka arba tiesiog aštriu peiliu ir suberkite į sultinį.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Burokėlius ir morkas sutarkuokite, česnaką susmulkinkite, svogūną smulkiai supjaustykite ir apie 5 min. pakepinkite saulėgrąžų aliejuje, pabaigoje įpilkite pomidorų pastos. Kai bulvės išvirs, į puodą supilkite padažą ir išmaišykite. Palikite ant ugnies dar 3-5 minutes.
Kategorijos