Publikavimo data: 2025-08-18
Lengvi blyneliai su riešutais ir sūriu
Blyneliai su riešutais ir sūriu yra populiarus šventinio stalo patiekalas, nes juos galima paruošti iš anksto ir patiekti šaltus. Blynų įdarą sudaro padažas iš riešutų, pelėsinio sūrio ir grietinėlės. Sūris šiek tiek išsilydo blyneliuose, todėl jie tampa kreminiai ir labai minkšti.
Žingsnis 1
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir druską ir išplakite mikseriu. Sviestą pašildykite su miltais ir supilkite į kiaušinių masę. Plakite mikseriu, kol masė taps tiršta.
Žingsnis 2
Dalimis supilkite pieną ir maišykite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį 120 minučių. Iš abiejų pusių sausai apkepkite blynus. Sudėkite riešutus, sūrį ir grietinėlę į dubenį. Pašildykite mikrobangų krosnelėje.
Žingsnis 3
Sutrinkite šakute iki vientisos masės. Dėkite įdarą ant blyno ir suvyniokite bet kokiu jums patinkančiu būdu.
Kategorijos