Publikavimo data: 2025-08-16
Lengvos avokadų salotos su bazilikais
Bazilikas yra populiarus ir naudingas prieskonis. Kartu su avokadu, kuris yra malonaus, bet neišraiškingo skonio, šis prieskonis suteikia salotoms pikantiško ir gaivaus skonio bei aromato. Rinkdamiesi baziliką patiekalui, visada spręskite apie prieskonį pagal jo išvaizdą. Nepriklausomai nuo baziliko veislės, lapų spalva turi būti sodri ir ryški. Paliesti lapai turi būti tvirti ir atrodyti sultingi. Atkreipkite dėmesį, kad termiškai apdorojus bazilikas praranda savo savybes ir tampa mažiau aromatingas.
Žingsnis 1
Supjaustykite ingredientus griežinėliais. Avokadą supjaustykite mažais gabalėliais. Jei reikia, rankomis suplėšykite didelius žalius baziliko lapelius. Pomidorą supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Į dubenį sudėkite avokadą ir raudonąjį svogūną, sudėkite pomidorą ir pabarstykite baziliko lapeliais. Supilkite alyvuogių aliejų ir citrinos sultis. Salotas pasūdykite ir pagardinkite juodaisiais pipirais. Išmaišykite salotų ingredientus.
Kategorijos