Lengvos avokadų salotos su bazilikais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Lengvos avokadų salotos su bazilikais

Bazilikas yra populiarus ir naudingas prieskonis. Kartu su avokadu, kuris yra malonaus, bet neišraiškingo skonio, šis prieskonis suteikia salotoms pikantiško ir gaivaus skonio bei aromato. Rinkdamiesi baziliką patiekalui, visada spręskite apie prieskonį pagal jo išvaizdą. Nepriklausomai nuo baziliko veislės, lapų spalva turi būti sodri ir ryški. Paliesti lapai turi būti tvirti ir atrodyti sultingi. Atkreipkite dėmesį, kad termiškai apdorojus bazilikas praranda savo savybes ir tampa mažiau aromatingas.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
194 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (32 bal.)

Žingsnis 1

Lengvos avokadų salotos su bazilikais Žingsnis 1
Supjaustykite ingredientus griežinėliais. Avokadą supjaustykite mažais gabalėliais. Jei reikia, rankomis suplėšykite didelius žalius baziliko lapelius. Pomidorą supjaustykite mažais gabalėliais.

Žingsnis 2

Lengvos avokadų salotos su bazilikais Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Į dubenį sudėkite avokadą ir raudonąjį svogūną, sudėkite pomidorą ir pabarstykite baziliko lapeliais. Supilkite alyvuogių aliejų ir citrinos sultis. Salotas pasūdykite ir pagardinkite juodaisiais pipirais. Išmaišykite salotų ingredientus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
daržovių patiekalai, garnyrai, salotos, daržovių salotos, šviežių daržovių salotos, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 10 minučių, islandija, vakarienė, agurkų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, be bendrų alergenų, receptų knyga, salotos su alyvuogėmis, salotos su raudonaisiais svogūnais, salotos su daržovėmis

Kategorijos