Publikavimo data: 2025-08-17
Lengvos Cezario salotos su sūdyta raudona žuvimi
Cezario salotos yra tokios populiarios, kad yra daugybė receptų ir jų paruošimo variantų. Klasikinis receptas - salotų lapai, kruopos ir pomidorai, užpilti padažu, tačiau receptai su vištiena ar žuvimi yra dar populiaresni. Pridėjus mažai sūdytos raudonos žuvies - lašišos ar upėtakio, taip pat virtų kiaušinių, salotos tampa sveikesnės ir skanesnės, o subtilus žuvies skonis puikiai dera su šviežiomis salotomis, traškiais skrebučiais ir sultingais pomidorais. Klasikinį padažą su ančiuviais galima pakeisti labiau pažįstamu padažu, kurio pagrindą sudaro augalinis aliejus ir kiaušinių tryniai, garstyčios ir citrinų sultys.
Žingsnis 1
6 kiaušinius užpilkite šaltu vandeniu, įberkite 1 šaukštelį druskos ir užvirinkite. Virkite 10 minučių nuo užvirimo momento. Per tą laiką supjaustykite duoną nedideliais kubeliais, sudėkite į keptuvę, lengvai apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir džiovinkite ant vidutinės ugnies, kol taps traški. Kiaušinius atvėsinkite šaltame vandenyje ir nulupkite nuo lukštų.
Žingsnis 2
Padažui sumaišykite 3 žalių kiaušinių trynius, alyvuogių aliejų, citrinų sultis, sojų padažą, garstyčias, druską pagal skonį ir žiupsnelį cukraus. Galite plakti plaktuvu arba mikseriu ar blenderiu, svarbu plakti ne per ilgai, kad padažas nebūtų per tirštas. Pusę padažo supilkite ant salotų lapų lėkštėje.
Žingsnis 3
Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę, o kietai virtus kiaušinius - į 8 dalis. Išdėliokite ant salotų lapų, apšlakstykite padažu ir apšlakstykite likusiu padažu. Ant viršaus išdėliokite kubeliais supjaustytą raudonąją žuvį ir skrebučius. Viršų salotų pabarstykite tarkuotu parmezanu ir patiekite iš karto, kad kruopos nesugestų.
Kategorijos