Publikavimo data: 2024-09-21
Lengvos moliūgų salotos su avokadais medaus garstyčių padaže
Pastaruoju metu internete vis dažniau galima rasti lengvų ir apetitą žadinančių salotų receptų, kuriuos pamačius nevalingai ima kirbėti apetitas. Vienu iš tokių patiekalų galima pavadinti lengvas moliūgų salotas su avokadais medaus ir garstyčių padaže. Tačiau graži ne tik neišdildoma šių salotų išvaizda, dar geresnės jų skoninės savybės, nes vos vienas šaukštas privers jūsų skonio receptorius tiesiog dainuoti.
Žingsnis 1
Nuluptą moliūgą supjaustykite stačiakampiais griežinėliais ir išdėliokite ant kepimo indo dugno. Pabarstykite žolelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite, kad visas moliūgas būtų marinuotas. Dėkite kepti į 200 ℃ įkaitintą orkaitę pusvalandžiui.
Žingsnis 2
Paruoškite salotų padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, garstyčias, sojų padažą ir medų, viską išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Pradėkite ruošti salotas. Į lėkštę sudėkite sveikus salotų lapus ir šviežias prieskonines žoleles, ant viršaus - šiek tiek atvėsusį moliūgą ir griežinėliais supjaustytą avokadą. Pabarstykite salotas sezamo sėklomis ir užpilkite padažu.
Kategorijos