Publikavimo data: 2024-10-13
Lengvos pupelės su grybais ir vištienos širdelėmis
Pupelės, kaip ir visos ankštinės daržovės, Europos virtuvėje yra populiarumo viršūnėje. Iš jų ruošiami pirmieji ir antrieji patiekalai, karšti ir šalti užkandžiai bei salotos. Ir šį populiarumą lengva paaiškinti, nes jų nuostabios dietinės savybės ir nauda akivaizdi. Ankštinėse daržovėse yra daug baltymų, todėl jos vadinamos augaline mėsa; jos yra rekordininkės pagal daugelio mikroelementų ir antioksidantų kiekį.
Žingsnis 1
Išmirkytas pupeles sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir padėkite ant ugnies. Užvirus nugriebkite putas skepetaite ir sumažinkite dujas. Uždenkite dangčiu ir virkite pusantros valandos. Virimo trukmė priklauso nuo mirkymo laiko ir pupelių rūšies.
Žingsnis 2
Paruoštas širdeles perpjaukite per pusę ir dar kartą gerai nuplaukite. Paruoškite marinatą. Paruoštą česnaką išspauskite per presą, supilkite sojų padažą, karį ir žoleles. Šiuo marinatu užpilkite širdeles ir palikite marinuotis valandą.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, morkas - šiaudeliais, o grybus - plonais griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę, supilkite saulėgrąžų aliejų, pakaitomis po minutę dėkite svogūnus, morkas ir grybus. Viską kartu troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 4
Keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi ant didelės ugnies apkepkite marinuotas širdeles. Po 10 min. sumaišykite su pupelėmis ir kepimo mase ir gerai išmaišykite. Įpilkite šaltame vandenyje atskiesto krakmolo ir pomidorų sulčių. Pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite ir troškinkite 20 minučių.
Kategorijos