Publikavimo data: 2025-08-17
Lengvos salotos su alyvuogėmis ir fetos sūriu
Salotos su alyvuogėmis ir fetos sūriu yra labai lengvos, skanios ir sveikos. Šios salotos yra puikus graikiškų salotų variantas, kuriame harmoningai dera sultingos daržovės ir minkštas sūris. Padažas su alyvuogių aliejumi, medumi ir garstyčiomis praturtina skonį ir suteikia neįtikėtiną aromatą. Padažo skonį ir aromatą galima praturtinti raudonėliais, Provanso žolelėmis, maltais juodaisiais pipirais. Šios salotos puikiai papildys bet kurį antrą karštą patiekalą, taip pat tiks kaip lengva vakarienė.
Žingsnis 1
Agurkus, pomidorus ir paprikas supjaustykite stambiais griežinėliais. Fetos sūrį supjaustykite mažais kubeliais. Salotas lėkštėje išdėliokite sluoksniais: salierų lapai, agurkai, pomidorai, paprikos, sūris, alyvuogės ir alyvuogės, linų sėklos.
Žingsnis 2
Paruoškite salotų padažą. Atskirame inde sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, medų ir Dižono garstyčias. Viską gerai išmaišykite, kol ingredientai tolygiai pasiskirstys. Tada užpilkite paruoštą padažą ant salotų.
Kategorijos