Lengvos salotos su konservuotomis midijomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Lengvos salotos su konservuotomis midijomis

Salotos su konservuotomis midijomis puikiai tinka jūros gėrybių mėgėjams. Jų pagrindą sudaro moliuskai ir daržovės, todėl jos yra labai skanios ir sočios. O alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių padažas patiekalui suteikia malonaus skonio ir šiek tiek rūgštumo. Beje, midijos laikomos aukštos kokybės baltymais. Jos palankiai veikia kepenis ir smegenis, taip pat puikiai apsaugo nuo artrito.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
129 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.13/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lengvos salotos su konservuotomis midijomis Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Krapus susmulkinkite peiliu, o salotas suplėšykite mažais gabalėliais rankomis. Paruoštus ingredientus perkelkite į dubenį. Vyšninius pomidorus supjaustykite ketvirčiais, o agurką - puslankiu. Sudėkite visus ingredientus į salotinę ir sumaišykite.

Žingsnis 2

Lengvos salotos su konservuotomis midijomis Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Į paruoštas daržoves sudėkite marinuotas midijas. Paruoštus kiaušinius perpjaukite pusiau ir sudėkite prie likusių ingredientų.

Žingsnis 3

Lengvos salotos su konservuotomis midijomis Žingsnis 3
Puoškite salotas. Sumaišykite citrinos sultis, alyvuogių aliejų, druską, pipirus, Vorčesterio padažą ir cukrų. Gerai išmaišykite, paragaukite, kiek reikia druskos ir pipirų. Apšlakstykite salotas padažu ir palikite jas šaldytuve 5 minutėms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos