Publikavimo data: 2024-06-08
Lengvos salotos su konservuotomis midijomis
Salotos su konservuotomis midijomis puikiai tinka jūros gėrybių mėgėjams. Jų pagrindą sudaro moliuskai ir daržovės, todėl jos yra labai skanios ir sočios. O alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių padažas patiekalui suteikia malonaus skonio ir šiek tiek rūgštumo. Beje, midijos laikomos aukštos kokybės baltymais. Jos palankiai veikia kepenis ir smegenis, taip pat puikiai apsaugo nuo artrito.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Krapus susmulkinkite peiliu, o salotas suplėšykite mažais gabalėliais rankomis. Paruoštus ingredientus perkelkite į dubenį. Vyšninius pomidorus supjaustykite ketvirčiais, o agurką - puslankiu. Sudėkite visus ingredientus į salotinę ir sumaišykite.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Į paruoštas daržoves sudėkite marinuotas midijas. Paruoštus kiaušinius perpjaukite pusiau ir sudėkite prie likusių ingredientų.
Žingsnis 3
Puoškite salotas. Sumaišykite citrinos sultis, alyvuogių aliejų, druską, pipirus, Vorčesterio padažą ir cukrų. Gerai išmaišykite, paragaukite, kiek reikia druskos ir pipirų. Apšlakstykite salotas padažu ir palikite jas šaldytuve 5 minutėms.
Kategorijos