Salotos su midijomis ir krevetėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Salotos su midijomis ir krevetėmis

Jūros gėrybių mėgėjams tikrai patiks salotos su midijomis ir krevetėmis. Midijos yra švelnaus, šiek tiek saldaus skonio ir skleidžia stiprų jūros skonį. Skirtingų rūšių krevetės turi savitų skonio niuansų, tačiau visos jos šiek tiek primena krabų mėsą. Jei norite pabrėžti jūros gėrybių išraiškingumą, į salotas įdėkite avokado. Jis turi būti prinokęs. Geras vaisius turi violetiškai juodą žievę ir sausą kotelį. Pirštu paspaudus vaisių, įpjova greitai atsinaujina.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
146 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotos su midijomis ir krevetėmis Žingsnis 1
Paruoškite jūros gėrybes. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus, sudėkite midijas ir krevetes, maišydami kepkite 2-3 minutes. Supilkite sojų padažą, išmaišykite ir išjunkite kaitlentę.

Žingsnis 2

Salotos su midijomis ir krevetėmis Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į nedidelį dubenėlį supilkite sojų padažą ir alyvuogių aliejų, suberkite garstyčias, druską ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Salotos su midijomis ir krevetėmis Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Į plačias plokščias lėkštes sudėkite salotų lapus, išdėliokite keptas jūros gėrybes, užpilkite pusę padažo, tada ant viršaus išdėliokite avokadą, pomidorus ir putpelių kiaušinius. Užpilkite likusį padažą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos