Publikavimo data: 2024-06-08
Salotos su midijomis ir krevetėmis
Jūros gėrybių mėgėjams tikrai patiks salotos su midijomis ir krevetėmis. Midijos yra švelnaus, šiek tiek saldaus skonio ir skleidžia stiprų jūros skonį. Skirtingų rūšių krevetės turi savitų skonio niuansų, tačiau visos jos šiek tiek primena krabų mėsą. Jei norite pabrėžti jūros gėrybių išraiškingumą, į salotas įdėkite avokado. Jis turi būti prinokęs. Geras vaisius turi violetiškai juodą žievę ir sausą kotelį. Pirštu paspaudus vaisių, įpjova greitai atsinaujina.
Žingsnis 1
Paruoškite jūros gėrybes. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus, sudėkite midijas ir krevetes, maišydami kepkite 2-3 minutes. Supilkite sojų padažą, išmaišykite ir išjunkite kaitlentę.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į nedidelį dubenėlį supilkite sojų padažą ir alyvuogių aliejų, suberkite garstyčias, druską ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Į plačias plokščias lėkštes sudėkite salotų lapus, išdėliokite keptas jūros gėrybes, užpilkite pusę padažo, tada ant viršaus išdėliokite avokadą, pomidorus ir putpelių kiaušinius. Užpilkite likusį padažą.
Kategorijos