Publikavimo data: 2024-06-08
Salotos su midijomis ir ryžiais
Salotos su midijomis ir ryžiais gali tapti lengvos vakarienės pagrindu. Patiekalą paruošite per pusvalandį ir nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių. Midijas reikėtų imti šaldytas. Pirkdami midijas pagal svorį, įsitikinkite, kad ant jų nėra daug ledo, o patys moliuskai nėra sulipę. Gelsvas ledo plutos atspalvis rodo, kad produktas yra pakartotinai užšaldytas. Salotoms imkite ilgagrūdžius ryžius, jie yra trapesni. Patiekalą galima pagardinti aliejumi arba majonezu.
Žingsnis 1
Paruoškite ryžius. Nuplautus ryžių grūdus suberkite į keptuvę, užpilkite vandeniu santykiu 1:2, įjunkite mažą ugnį ir virkite 12-15 min. Skystis turi visiškai išgaruoti. Leiskite ryžiams šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 2
Kol ryžiai verda, paruoškite midijas. Sudėkite midijas į verdantį vandenį ir virkite 3 minutes, tada nusausinkite jas sietelyje.
Kategorijos