Publikavimo data: 2025-08-19
Lengvos salotos su petražolėmis ir kalendromis
Būtent per garsiąsias Romos puotas pirmą kartą buvo patiektas salotomis vadinamas patiekalas. Tai buvo žolelių, endivijų ir svogūnų patiekalas, pagardintas alyvuogių aliejumi, druska ir medumi. Ir pats žodis "salato" gali būti verčiamas kaip "patiekalas su padažu". Šiandien lengvos salotos iš žalumynų ir daržovių yra ypač populiarios tarp žmonių, besirūpinančių savo svoriu.
Žingsnis 1
Nulupkite apelsiną ir supjaustykite pusžiedžiais. Pekino kopūstus smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Lašišą supjaustykite mažais kubeliais. Peiliu susmulkinkite petražoles ir kalendras.
Žingsnis 3
Susmulkintus kopūstus, apelsiną, prieskonines žoleles ir lašišos gabalėlius sudėkite į gilų dubenį. Sumaišykite, apšlakstykite citrinos sultimis ir pabarstykite sezamo sėklomis. Vėl sumaišykite ir patiekite.
Kategorijos