Lengvos salotos su petražolėmis ir kalendromis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Lengvos salotos su petražolėmis ir kalendromis

Būtent per garsiąsias Romos puotas pirmą kartą buvo patiektas salotomis vadinamas patiekalas. Tai buvo žolelių, endivijų ir svogūnų patiekalas, pagardintas alyvuogių aliejumi, druska ir medumi. Ir pats žodis "salato" gali būti verčiamas kaip "patiekalas su padažu". Šiandien lengvos salotos iš žalumynų ir daržovių yra ypač populiarios tarp žmonių, besirūpinančių savo svoriu.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
117 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Lengvos salotos su petražolėmis ir kalendromis Žingsnis 1
Nulupkite apelsiną ir supjaustykite pusžiedžiais. Pekino kopūstus smulkiai supjaustykite.

Žingsnis 2

Lengvos salotos su petražolėmis ir kalendromis Žingsnis 2
Lašišą supjaustykite mažais kubeliais. Peiliu susmulkinkite petražoles ir kalendras.

Žingsnis 3

Lengvos salotos su petražolėmis ir kalendromis Žingsnis 3
Susmulkintus kopūstus, apelsiną, prieskonines žoleles ir lašišos gabalėlius sudėkite į gilų dubenį. Sumaišykite, apšlakstykite citrinos sultimis ir pabarstykite sezamo sėklomis. Vėl sumaišykite ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
daržovių patiekalai, garnyrai, salotos, daržovių salotos, šviežių daržovių salotos, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 10 minučių, islandija, vakarienė, agurkų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, be bendrų alergenų, receptų knyga, salotos su alyvuogėmis, salotos su raudonaisiais svogūnais, salotos su daržovėmis

Kategorijos