Publikavimo data: 2025-08-18
Lengvos salotos su rukola ir kedro riešutais
Šviežių daržovių ir žolelių salotos yra labai sveikos organizmui, jose yra daug vitaminų, mikroelementų, mineralų ir skaidulų. Kvapnioji rukola su raižytais lapais, garstyčių giminaitė, pasižymi pikantišku, šiek tiek aštriu skoniu, gerina virškinimą ir puikiai dera su saldžiosiomis paprikomis ir vyšniniais pomidorais. Kad sotumo jausmas išliktų ilgiau, geras sprendimas - į salotas įdėti minkšto sūrio, pavyzdžiui, fetos, ir kedro riešutų. Alyvuogių aliejaus padažas suteiks salotoms skonio ir naudos nesočiųjų riebalų rūgščių bei riebaluose tirpių vitaminų A, D ir E pavidalu, o citrinų sultys praturtins salotas vitaminu C ir suteiks joms šiek tiek rūgštumo.
Žingsnis 1
Fetos sūrį supjaustykite kubeliais, vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau ir išpjaukite kotelius. Paprikas perpjaukite į 4 dalis, pašalinkite sėklas ir kotelius ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Į lėkštę sudėkite rukolos lapus, pomidorus, paprikas ir fetos kubelius. Pabarstykite kedro riešutais, apšlakstykite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi ir iš karto patiekite.
Kategorijos