Lengvos salotos su rukola ir kedro riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Lengvos salotos su rukola ir kedro riešutais

Šviežių daržovių ir žolelių salotos yra labai sveikos organizmui, jose yra daug vitaminų, mikroelementų, mineralų ir skaidulų. Kvapnioji rukola su raižytais lapais, garstyčių giminaitė, pasižymi pikantišku, šiek tiek aštriu skoniu, gerina virškinimą ir puikiai dera su saldžiosiomis paprikomis ir vyšniniais pomidorais. Kad sotumo jausmas išliktų ilgiau, geras sprendimas - į salotas įdėti minkšto sūrio, pavyzdžiui, fetos, ir kedro riešutų. Alyvuogių aliejaus padažas suteiks salotoms skonio ir naudos nesočiųjų riebalų rūgščių bei riebaluose tirpių vitaminų A, D ir E pavidalu, o citrinų sultys praturtins salotas vitaminu C ir suteiks joms šiek tiek rūgštumo.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
136 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.2/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Lengvos salotos su rukola ir kedro riešutais Žingsnis 1
Fetos sūrį supjaustykite kubeliais, vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau ir išpjaukite kotelius. Paprikas perpjaukite į 4 dalis, pašalinkite sėklas ir kotelius ir supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 2

Lengvos salotos su rukola ir kedro riešutais Žingsnis 2
Į lėkštę sudėkite rukolos lapus, pomidorus, paprikas ir fetos kubelius. Pabarstykite kedro riešutais, apšlakstykite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi ir iš karto patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
daržovių patiekalai, garnyrai, salotos, daržovių salotos, šviežių daržovių salotos, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 10 minučių, islandija, vakarienė, agurkų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, be bendrų alergenų, receptų knyga, salotos su alyvuogėmis, salotos su raudonaisiais svogūnais, salotos su daržovėmis

Kategorijos