Publikavimo data: 2025-08-19
Lengvos žalio maisto salotos su avokadu ir anakardžių riešutais
Lengvos salotos greitiems pusryčiams ar vakarienei. Labai maistingos ir sveikos dėl šviežių daržovių ir žolelių. O anakardžių ir moliūgų sėklų grietinėlės padažas yra augalinis tradicinio majonezo variantas.
Žingsnis 1
Anakardžių riešutus ir moliūgų sėklas sudėkite į trintuvą. Įpilkite augalinio aliejaus, 1 arbatinį šaukštelį garstyčių, juodųjų pipirų ir jūros druskos ir sumaišykite iki vientisos masės. Palikite grietinėlės padažą 10-15 minučių pastovėti ir dar kartą sumaišykite.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite prieskonines žoleles ir daržoves: agurką, avokadą, petražoles, žaliąjį svogūną, saliero stiebą. Morkas sutarkuokite vidutine tarka.
Sudėkite jūros druską ir anakardžių grietinėlės padažą ir atsargiai išmaišykite.
Kategorijos