Publikavimo data: 2024-05-25
Lenkiški žieminiai pomidorai
Peraugusius pomidorus, kurių nepavyko marinuoti, galima marinuoti lenkiškai. Šis būdas leidžia paruošti ne sveikus, o pjaustytus pomidorus. Receptas apskaičiuotas vienam litriniam stiklainiui, o marinatas - 3 litrams. Jei reikia, ingredientų skaičių galima padidinti. Lenkiško stiliaus pomidorai būna labai skanūs ir gražios išvaizdos, nes daržovės ir prieskoninės žolelės išdėstomos sluoksniais. Tokį užkandį namuose galima laikyti iki metų, jei stiklainiai bus uždaryti skardiniais dangteliais su gumute.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Užvirinkite vandenį su druska ir cukrumi. Marinatą 2-3 minutes palaikykite ant ugnies, kad turinys ištirptų.
Žingsnis 2
Paruoškite lenkiškus pomidorus. Į stiklainį įdėkite lauro lapą, pipirų grūdelius ir česnaką. Sudėkite pomidorus, žoleles ir svogūnus. Paskutinis sluoksnis turėtų būti svogūnai. Supilkite actą, aliejų ir karštą marinatą šiek tiek žemiau kaklelio. Uždenkite skardiniu dangteliu. Įstatykite stiklainį į puodą su karštu vandeniu, kad jis apsemtų 2/3 stiklainio. Užvirinkite. Sterilizuokite 15 minučių. Uždarykite dangtelį, apverskite stiklainį aukštyn kojomis, uždenkite antklode ir palikite atvėsti 8-10 valandų. Išneškite į rūsį ar kitą vėsią vietą.
Kategorijos