Lenkiški žieminiai pomidorai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Lenkiški žieminiai pomidorai

Peraugusius pomidorus, kurių nepavyko marinuoti, galima marinuoti lenkiškai. Šis būdas leidžia paruošti ne sveikus, o pjaustytus pomidorus. Receptas apskaičiuotas vienam litriniam stiklainiui, o marinatas - 3 litrams. Jei reikia, ingredientų skaičių galima padidinti. Lenkiško stiliaus pomidorai būna labai skanūs ir gražios išvaizdos, nes daržovės ir prieskoninės žolelės išdėstomos sluoksniais. Tokį užkandį namuose galima laikyti iki metų, jei stiklainiai bus uždaryti skardiniais dangteliais su gumute.
Gaminimo laikas
685 min.
Laikas virtuvėje
65 min.
Kalorijos
35 kcal.
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lenkiški žieminiai pomidorai Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Užvirinkite vandenį su druska ir cukrumi. Marinatą 2-3 minutes palaikykite ant ugnies, kad turinys ištirptų.

Žingsnis 2

Lenkiški žieminiai pomidorai Žingsnis 2
Paruoškite lenkiškus pomidorus. Į stiklainį įdėkite lauro lapą, pipirų grūdelius ir česnaką. Sudėkite pomidorus, žoleles ir svogūnus. Paskutinis sluoksnis turėtų būti svogūnai. Supilkite actą, aliejų ir karštą marinatą šiek tiek žemiau kaklelio. Uždenkite skardiniu dangteliu. Įstatykite stiklainį į puodą su karštu vandeniu, kad jis apsemtų 2/3 stiklainio. Užvirinkite. Sterilizuokite 15 minučių. Uždarykite dangtelį, apverskite stiklainį aukštyn kojomis, uždenkite antklode ir palikite atvėsti 8-10 valandų. Išneškite į rūsį ar kitą vėsią vietą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos