Publikavimo data: 2024-04-14
Lenkiško stiliaus Bigus
Lenkiškas bigusas yra klasikinis tradicinio šios šalies patiekalo receptas. Legenda byloja, kad šį receptą iš pradžių sukūrė ne lenkai, o jų artimiausi kaimynai lietuviai. Ar tai tiesa, kol kas nežinoma. Lenkų bigusas - tai puikus rūgštaus ir rūkyto skonio derinys. Jis gaunamas iš raugintų kopūstų ir rūkytos mėsos. Šiam patiekalui galima naudoti bet kokius baltuosius kopūstus. Tinka ir ankstyvosios, ir vėlyvosios veislės.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite kiaulienos mėsą, kol ji taps auksinė. Maždaug 10 minučių.
Žingsnis 2
Sudėkite maistą į katilą ir užvirkite troškinį. Į katilą sudėkite kopūstus, svogūnus, džiovintas slyvas, obuolius, mėsą ir dešreles. Pabarstykite druska ir pipirais, įdėkite lauro lapą. Užpilkite vandeniu ir pastatykite katilą ant vidutinės ugnies. Virkite bigusą apie 20 minučių. Įpilkite pomidorų pastos, išmaišykite. Palikite patiekalą virti 60 minučių. Išjunkite ugnį. Uždenkite katilą dangčiu ir palikite virti dar 20 minučių.
Kategorijos