Publikavimo data: 2024-05-25
Lentinis raudonųjų pupelių lobio
Gaminant klasikinį gruzinišką lobio, raudonosios pupelės iš pradžių ilgai mirkomos, tada nuplaunamos ir verdamos, kol suminkštėja. Konservuotos pupelės padeda išvengti šių procedūrų ir paruošti aštrų kaukazietišką patiekalą vos per pusvalandį. Aromatinga kalendra, tkemali padažas ir hopli-suneli prieskoniai suteiks pupelėms su daržovėmis visus ryškiausius ir sultingiausius autentiškos gruzinų virtuvės skonio atspalvius. Marinuoti svogūnai papuoš patiekalą ir pabrėš jo skonį.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves su pupelėmis. Gilioje keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite svogūną ir kepkite jį 3-4 minutes, kol lengvai apskrus. Į svogūnus sudėkite pupeles, išmaišykite ir kepkite kartu dar apie 5 min. Sudėkite pomidorus, išmaišykite, sumažinkite ugnį ir troškinkite 3-4 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite prieskonius. Sudėkite česnako skilteles, graikinius riešutus, hopli-suneli, aštriąją papriką į blenderio dubenį ir viską susmulkinkite. Supilkite pupelių skystį, išmaišykite ir supilkite į keptuvę su pupelėmis.
Žingsnis 3
Paruoškite liesą lobio su pupelėmis. Į pupeles įpilkite tkemali padažo su prieskoniais, pagal skonį įberkite druskos. Troškinkite ant silpnos ugnies 2-3 minutes, suberkite smulkintą kalendrą, dar 2 minutes palaikykite lobio ir nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos