Lęšiai su jautiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Lęšiai su jautiena

Lęšiai su jautiena - sotus ir sveikas patiekalas. Receptui geriau rinktis raudonuosius lęšius. Jie greičiau išverda ir jų nereikia mirkyti. Jame taip pat yra skaidulinių medžiagų ir naudingų aminorūgščių. Pirkdami atkreipkite dėmesį į formą: pupelės turi būti švarios ir lygios, nesiskirti spalva. Troškinimui tinka tokios jautienos dalys kaip krūtinėlė, mentė ar šlaunelė. Šviežios, minkštos mėsos požymis - ryškiai raudona spalva ir balti riebalai. Geltoni riebalai yra kietumo požymis.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
107 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.82/5 (34 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lęšiai su jautiena Žingsnis 1
Iškepkite mėsą. Mėsai troškinti reikia didelio puodo, kad mėsa prieš troškinimą būtų ne verdama, o kepama. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ir kepkite mėsą apie 5-6 minutes, kol apskrus. Sudėkite svogūnus ir morkas ir troškinkite ant mažos ugnies po dangčiu. Kai daržovės paruduos, į mėsą įpilkite pomidorų pastos, baziliko ir pipirų. Supilkite 100 ml vandens, išmaišykite ir uždengę dangčiu troškinkite dar 10 minučių.

Žingsnis 2

Lęšiai su jautiena Žingsnis 2
Sudėkite lęšius į mėsą. Raudonųjų lęšių prieš tai mirkyti nereikia, jie greitai išverda. Supilkite juos į keptuvę su mėsa ir užpilkite 300 ml vandens. Sumaišykite visus ingredientus ir troškinkite 20-25 minutes. Jei reikia, pasūdykite lęšius ir mėsą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos