Publikavimo data: 2024-04-03
Lęšiai su jautiena
Lęšiai su jautiena - sotus ir sveikas patiekalas. Receptui geriau rinktis raudonuosius lęšius. Jie greičiau išverda ir jų nereikia mirkyti. Jame taip pat yra skaidulinių medžiagų ir naudingų aminorūgščių. Pirkdami atkreipkite dėmesį į formą: pupelės turi būti švarios ir lygios, nesiskirti spalva. Troškinimui tinka tokios jautienos dalys kaip krūtinėlė, mentė ar šlaunelė. Šviežios, minkštos mėsos požymis - ryškiai raudona spalva ir balti riebalai. Geltoni riebalai yra kietumo požymis.
Žingsnis 1
Iškepkite mėsą. Mėsai troškinti reikia didelio puodo, kad mėsa prieš troškinimą būtų ne verdama, o kepama. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ir kepkite mėsą apie 5-6 minutes, kol apskrus. Sudėkite svogūnus ir morkas ir troškinkite ant mažos ugnies po dangčiu. Kai daržovės paruduos, į mėsą įpilkite pomidorų pastos, baziliko ir pipirų. Supilkite 100 ml vandens, išmaišykite ir uždengę dangčiu troškinkite dar 10 minučių.
Žingsnis 2
Sudėkite lęšius į mėsą. Raudonųjų lęšių prieš tai mirkyti nereikia, jie greitai išverda. Supilkite juos į keptuvę su mėsa ir užpilkite 300 ml vandens. Sumaišykite visus ingredientus ir troškinkite 20-25 minutes. Jei reikia, pasūdykite lęšius ir mėsą.
Kategorijos