Publikavimo data: 2024-04-28
Lęšiai su šonkauliukais
Archeologai turi įrodymų, kad lęšiai buvo viena pirmųjų kultūrinių kultūrų. Šį produktą mokslininkai aptiko kasinėdami neolito gyvenvietes Artimuosiuose Rytuose. Tačiau yra nuomonė, kad lęšiai buvo naudojami daug anksčiau - apie 2400 m. pr. m. e. Tada juos pamėgo egiptiečiai. Lęšiai ilgam suteikia sotumo jausmą ir yra labai naudingi. Ypač odos ir plaukų grožiui.
Žingsnis 1
Išvirkite lęšius. Nusunkite vandenį, kuriame mirko lęšiai. Užpilkite šviežiu šaltu vandeniu ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Palaukite, kol užvirs. Sumažinkite liepsną iki silpnos. Virkite 20 minučių.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves ir mėsą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus ir morkas. Kepkite apie 5 minutes, tada į šaknines daržoves sudėkite mėsą, česnaką, pomidorus ir pipirus. Pabarstykite prieskoniais. Įpilkite ½ puodelio vandens. Išmaišykite. Troškinkite 20 minučių ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Kepkite šonkauliukus su lęšiais. Sudėkite mėsą su daržovėmis ir lęšiais į kepimo indą. Užpilkite 2 puodeliais vandens, įpilkite pomidorų pastos. Gerai išmaišykite. Dėkite indą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 60 minučių.
Kategorijos