Publikavimo data: 2024-04-03
Lęšiai su vištiena
Lęšiai su vištiena yra sveikas ir maistingas patiekalas, nes jame gausu ląstelienos ir baltymų, taip pat vitaminų ir aminorūgščių. Receptui naudojami raudonieji lęšiai, kuriuos lengva paruošti ir jie greitai išverda. Eidami gaminti lęšių, atminkite, kad negalima valgyti pasenusių, patamsėjusių ar nekokybiškų kruopų. Pirkdami vištieną atkreipkite dėmesį į tai, kad kokybiško produkto mėsa turi būti tanki ir lygi, o ne sluoksniuotis.
Žingsnis 1
Išvirkite lęšius. Į puodą įpilkite šalto vandens, suberkite raudonuosius lęšius, pastatykite ant didelės ugnies ir užvirkite. Kai užvirs, nuimkite putas, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite lęšius apie 15 minučių. Likus 3-4 minutėms iki lęšių virimo pabaigos įberkite lauro lapą ir druskos. Kai lęšiai baigs virti, nusausinkite juos.
Žingsnis 2
Į keptuvę į įkaitintą aliejų sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką ir kepkite 1-2 minutes. Sudėkite filė. Kepkite iš visų pusių, kol apskrus, apie 5-6 minutes. Sudėkite morkas ir svogūnus ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Sudėkite prieskonius ir lęšius. Į vištieną įberkite raudonųjų ir juodųjų pipirų, kalendros ir druskos. Kepkite, kol daržovės suminkštės, apie 10 minučių. Sumažinkite ugnį ir sudėkite lęšius. Įmaišykite lęšius ir vištieną ir kaitinkite kartu ant silpnos ugnies apie 1 minutę.
Kategorijos